hits

Udyrteorien slår feil. Vi står på venteliste!!!

Inni hodet mitt har alle som jobber på reproduksjonsmedisinsk avdeling vært udyr. De har vært ute etter å ta oss. De har laget et nåløye som er så vanskelig å komme igjennom at nesten alle blir avvist. Og inni hodet mitt har det vært sånn at de ville glede seg over å avvise oss og fortelle oss at vi ikke er gode nok til å bli foreldre. Så da gruer man seg til time da.

Første gang jeg trakk udyrteorien min i tvil var da jeg ringte dem for å endre timen vi hadde fått. Vi hadde egentlig time 13. desember, men vi ønska å flytte den til januar, for da hadde vi flytta til Østlandet, og slapp ei ekstra flyreise. Jeg ringte, og var klar for å møte ei sur og vanskelig kjerring i andre enden. Jeg forventa at hun skulle si noe om hvor stor pågang de hadde, og at vi skulle være takknemlig for at vi i det hele tatt hadde fått time. Men dama i andre enden var meget hyggelig, og sa at det var ikke noe problem å få time 10.januar istedenfor. HÆ?!? Var det så enkelt?

Men så har udyrteorien min fått vokse og gro etter det. Jeg har lest på nett, og alt virket så vanskelig. Tenk om de skulle avvise oss. Tenk om det ble feil at vi har flyttet, ikke har noen egen plass å bo og Ia har ikke jobb. Tenk om vi skulle til Ullevål og få vite at dette blir veldig, veldig vanskelig.

Vi tok toget til Oslo og kom oss til Ullevål i god tid. Vi meldte oss da vi kom, og ble sittende på dette koselige venterommet:

Akkurat klokka ett ble vi hentet inn til time. Ia skulle ha en gynekologisk undersøkelse først for å sjekke om hun har åpne eggledere. Jeg måtte smile litt da vi kom inn i undersøkelsesrommet og så det proffe utstyret og den store arbeidslampa. Tankene gikk til forrige gynekologiske undersøkelse. Det var langt mindre proft, og gynekologen brukte en helt ordinær hodelykt.

Selve undersøkelsen var veldig smertefull. Jeg prøvde så godt jeg kunne å være der for Ia, for hun hadde det helt forferdelig. Etterpå sa legen: ?Du tok vel Paralgin Forte eller Paracet og Ibux før du kom?? ?Eh, nei, skulle jeg det?? Vi sjekka papirene seinere, og der sto det jo ganske tydelig at de anbefalte smertestillende en time før undersøkelsen. Jaja, man får ikke med seg alt...

Vi hadde 40 minutter til neste avtale. Vi venta på venterommet, og Ia trengte den tida i ro og fred, for det tok litt tid før magesmertene ga seg. Så ble vi ropt opp igjen, av en annen lege. Denne gangen ble vi tatt med inn på et rom. Det var her vi hadde sett for oss at vi skulle grilles. Men neida. Underveis hadde jeg lyst å snu meg mot Ia og gape for alt var så annerledes enn fryktet. Han ville bare ha underskrifter på samtykke til behandling. Så informerte han om hvordan behandlinga kommer til å foregå, og så sto vi på venteliste. Ikke ett eneste kritisk spørsmål. Ingenting å grue seg for. Han hadde bestemt seg på forhånd. Vi var innkalt fordi vi allerede var godkjent for behandling.

Vi står på venteliste. Han sa det kan gå opp til ett år før vi får behandling, men at det også kan gå så lite som 6 måneder før vi får beskjed om at de er klare med donor. Han noterte min øyefarge og hårfarge for å finne en donor som kan passe mine farger. Vi får brev når de har donor til oss.

Og da skal vi ringe på første dag av menstruasjon. På syklusdag tre skal Ia starte med tabletter. Det skal tas én tablett om dagen i fem dager. Den femte dagen skal det settes en sprøyte på kvelden, og så skal det settes ny sprøyte dagen etter det igjen også. Så skal det tas en ultralyd for å sjekke hvor mange egg man får. De godtar opp til tre egg, men hvis det er fire, må man avbryte forsøket. Etter ultralyden bestemmer de også når eggløsningssprøyta skal settes. Når den er satt, skal vi inn til inseminasjon dagen etter.

Vi gikk letta og glad ut derifra. Vi smilte, kyssa og smilte mer. Dette måtte feires. Så da ble det kaffe og sjokolade fra Narvesen før vi tok turen ut i vinterkulda igjen.

Hurra! Vi står på venteliste!

#udyr #Ullevål #Rikshospitalet #reproduksjonsmedisin #venterom #gynekologtime #åpneeggledere #smerte #legetime #venteliste #informasjon #feiring #tomødre #ønskebarn

 

 

Én kommentar

jentapabroen

11.01.2018 kl.22:36

Åååh, så bra! Gratulerer! 😄 Lykke til videre! Håper ventetiden blir så kort som mulig!

Skriv en ny kommentar