hits

Psykososiale bekymringer fra ei "kanskjemamma"

Vi har fått time på Ullevål. Vi skal vurderes og utredes i forhold til assistert befruktning. Jeg er selvfølgelig full av spenning og forventning. Det er jo positivt. Og allikevel sirkler tankene mye rundt hva som kan gå galt. Jeg kjenner veldig på at vi er ikke satt opp til behandling enda, bare til vurdering. Jeg er ikke mamma, og ikke nestenmamma, jeg er enda bare kanskjemamma.

I går på jobb hadde jeg tid til å lese litt på sidene til reproduksjonsmedisinsk avdeling på Oslo Universitetssykehus. Det sto om hvordan de skal vurdere oss. Et av kriteriene er at man er i stand til å forsørge et barn. Det betyr at man kan bli avvist dersom man ikke har bosted og arbeid på plass.

Vi flytter i romjula. Til Østlandet. Jeg har fått meg ny fast stilling der, men Ia skal starte med å ta ekstravakter der hun får det. Vi skal i første omgang bo på hytta til svigers. Kan de avvise oss på grunn av det, at vi ikke har et ordentlig sted å bo og at Ia per definisjon er arbeidsledig? Har vi søkt på feil tidspunkt?

Vi har finansieringsbevis, og har tenkt å kjøpe hus. Men vi har tenkt at det var best å vente til vi kom sørover og kunne gå på visninger selv. Ia får seg jobb. Hun har utdannelse og har vært i fast jobb siden hun var ferdig utdanna. Det kommer. Vi ville aldri blitt gravid i den situasjonen vi er i akkurat nå. Men vi har søkt, for vi vet at det er minst ett års ventetid. Så vi har tenkt at vi har god tid til å kjøpe hus og få jobbsituasjonen på plass. Men vil de høre på det på sykehuset? Eller vil de si at da kan de ikke vurdere oss i denne omgangen?

Mulig det er teit å tenke så mye, men det er vanskelig å la være. Det står mye på spill. Det er muligheten for å skape en familie i relativt nær framtid.

Så tenker jeg på de tingene som har ligget der hele tida. Historia mi med psykisk sykdom. Men etter hvert som prosessen går framover, har jeg bekymra meg mindre for det. Men litt tenker jeg jo. Jeg er uføretrygdet i 40 %, mest fordi jeg ikke takler så mye stress og press. Jeg girer meg sånn opp og bruker tid på å hente meg ned igjen. Kan det bli spørsmål rundt det? Helt sikkert. I hverdagen fungerer jeg helt fint, og jeg og de rundt meg er sikre på at jeg klarer like godt som andre å ta vare på en unge.

Vi må være ærlig, selvfølgelig. Men vi må tenke gjennom hvordan vi ordlegger oss sånn at vi ikke snakker oss selv ned.

#psykisk #tanker #bekymringer #usikkerhet #vurdering #psykososialvurdering #flytting #jobb #arbeidsledig #søknad #utredning #reproduksjonsmedisin #kanskjemamma

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar