Mor og medmor - hva er forskjellen?

Det er mange ting å tenke på og vurdere. Hvem skal gå gravid? Det er for så vidt noe som er godt gjennomtenkt allerede. Vi ønsker oss flere barn, og vi vil gå gravid begge to. Men jeg får være først ut siden jeg er fire år eldre enn Ia og begynner å kjenne på at tida er knapp. Resultatene på inseminasjon er mye dårligere med økende alder. Så får Ia gå gravid neste gang.

Så langt er alt greit. Og vi er veldig bestemt på at det skal skje på en måte som gjør at vi begge har foreldrerett helt fra fødselen. Det vil si at det må gjøres på en godkjent klinikk. Så får vi betale det det koster. Men så er det mange tanker. Hvordan er det å skulle bli medmor? Hvordan er det når barnet ikke har dine gener. Blir følelsene de samme? Får man samme tilknytningen? Blir det følelsesmessig vanskelig?

Hvordan er det å fortelle på jobben, eller andre steder for den saks skyld, at du, som dame, venter barn, men du er ikke gravid? Hvordan blir det som dame å søke om barselpermisjon når du ikke går gravid? Foreløpig har vi ikke måttet brette ut privatlivet til alle på jobb. Det er selvfølgelig ikke hemmelig at vi er to damer som elsker hverandre og lever sammen, men det har heller ikke vært noe som alle må vite. Men når vi venter barn, når vi skal ut i permisjon ? og for Ia, uten å ha vært gravid ? da kan det plutselig bli et tema.

Ia tenker nok også litt på at hun må gjennom sin prosess med å gå gravid når vi allerede har et barn å ta vare på. Jeg får roen og freden og tida til å oppleve og til å være syk og dårlig hvis jeg blir det. Når hun skal gå gravid for første gang, kommer livet til å være mer hektisk og hun kommer nok til å føle på at hun ikke bare kan gå og legge seg om hun er sliten og kvalm og har nok med seg selv. Og vi har nok mindre tid til å være bare oss to, gi hverandre oppmerksomhet og nyte og være litt romantisk.

Så langt har prosessen mest vært tenking og undersøking og prating. Nå skal vi i gang med undersøkelser. På fredag har vi første legetime?

#morogmamma  #tomødre #mødre #lesbisk #medmor #inseminasjon

Én kommentar

melkesjokolade

22.04.2017 kl.20:05

Lykke til.:)

Skriv en ny kommentar

hits